Copyright © Charlottendal  |

GARNER GARNER GARNER CHARLOTTENDALS GARD CHARLOTTENDALS GARD CHARLOTTENDALS GARD HÖKERUM HÖKERUM HÖKERUM STICKA STICKA VIRKA BRODERA STICKA VIRKA BRODERA STICKA VIRKA BRODERA Charlottendals Gardsbutik

Kurser:

      

Färglära för vävare

Endagskurs

Söndag 26 november kl 10-16

Kostnad: 750 kr  inkl. Material, lunch och fika

 

Välkommen att följa med på en tur i den underbara färgrymden!

Med praktiska övningar utforskar vi tillsammans hur val av nyanser på garnet påverkar det färdiga        resultatet på din väv. Med handfasta råd och tips kan du utvecklas i ditt skapande.

Genomgång av olika färgsystem och fenomen såsom induktion och hur man kan arbeta med komplementfärger.

 

Maria Stawåsen som leder kursen har arbetat med färg, tryck och beredning i många år på Textilhögskolan och även på Borås Wäfveri. Hon har gått på Väfskolan i Borås och är en av grundarna av Vävkompaniet. För närvarande arbetar hon som vävlärare på Fristad folkhögskola.


Anmälan via mejl:  marja@charlottendalsgard.se


Grindvävkurs


Datum: 21 januari 2018

Tid:  kl. 10-16

Plats: Charlottendals Gård, Hökerum

Kostnad:  585,- (inkl. lunch och fika)

Kursledare: Elaine Karhinen Johansson

Medtag: egen grindväv (ett begränsat antal finns att låna och det går bra att köpa en grindväv på plats men förbokning krävs). Garner finns att köpa på plats.Vi startar dagen klockan 10.00 med en slät kopp kaffe/té och en introduktion. Under dagen går vi igenom grindvävstolen, diskuterar skedar, varpsätt och vävtekniker.  Vi diskuterar och tittar på färdiga projekt samt går igenom andra sätt att väva.

Dags att börja leka! Vi varpar grindvävar och sätter igång med vävning av eget projekt, det är fritt fram att välja metod.

När vi vävt ett tag tar vi lunch som består av en vegetarisk soppa och hembakat bröd.

Efter lunch fortsätter vi att väva, diskutera och utbyta idéer.

Vår kursledare denna dag är Elaine Karhinen Johansson som är jätteduktig på grinväven. Hon är dessutom riktigt inspirerande så det kommer bli en riktigt härlig dag!

Vi kommer att avsluta dagen med fika (kaffe, té och hembakat), en sammanfattning av dagen och de sista eventuella frågorna.

Anmälan mejlas till marja[at]charlottendalsgard.se

Kostnaden (585,-) betalas via faktura och bekräftar anmälan.

Välkomna ut till en riktigt härlig och inspirerande dag på Charlottendals Gård!